Добрі поради » Свято » Великий піст 2021 року: головні помилки

Великий піст 2021 року: головні помилки

15-03-2021, 21:00
661
0
Ось і почався Великий піст, який в 2021 році пройде з 15 березня по 2 травня. Це ідеальний час для того, щоб очиститися від гріха і досягти духовного переродження, ставши ближче до Господа. Але, як показує практика, багато початківців християн, які недавно звернулися в віру, не знають про те, як правильно постити. У народі ходить занадто багато помилок, що заважають домогтися бажаного результату. Тому прийшов час розвіяти їх і розповісти про те, як насправді потрібно проводити Великий піст, щоб очистити свою душу і витягти з нього максимальну користь.

Дотримання статуту за всією суворістю





Це, мабуть, найпоширеніша помилка. Статут був написаний в V столітті для ченців. Він передбачає не тільки утримання від тваринної їжі протягом усього Великого посту, але і сухоїдіння. Що стосується мирян, то вони не повинні дотримуватися його припису.

Кава і чай під забороною


Ці напої є національними в нашій країні, тому важко уявити без них наше повсякденне життя. Але це і не обов'язково. Чай і каву можна пити під час будь-якого посту, занадто не зловживаючи ними. А ось алкоголь знаходиться під суворою забороною.

Ретельне вивчення складу продуктів



Під час Великого посту прийнято вживати просту пісну їжу. Через це багато людей бояться купувати продукти в магазинах, ретельно вивчаючи етикетки. І це не правильно. Піст - це насамперед молитва і душевне очищення, а не жорсткі обмеження в їжі.


Піст не зарахується, якщо з'їсти щось не те



Це ще одна дуже поширена помилка. Піст - це не змагання, в якому обов'язково потрібно прийти першим. Перш за все він спрямований на роботу над собою і своїми недоліками. Тому якщо ви скуштуєте їжу тваринного походження, але будете старанно і щиро молитися, то нічого страшного не станеться.

Не можна готувати смачні страви



Під час Великого посту необхідно боротися зі своїми пристрастями. Але якщо у людини не виходить упокорити свою плоть, то ні про яке душевне смирення й мови бути не може. Головна мета полягає не в утриманні від смачної їжі, а в зміцненні духовності.

Головне завдання під час Великого посту - утримуватися від їжі



Багато починаючих християн перетворюють піст в справжню дієту. І це в корені неправильно, адже він є більше духовне, ніж фізичне випробування. Крім цього, при наявності серйозних проблем зі здоров'ям обмежувати себе в харчуванні не тільки небезпечно, але і заборонено.

У Великий піст соборування обов'язково





Це далеко не так. Вперше традиція соборуватись зародилася в XV столітті, а в нашій країні її повсюдно стали прищеплювати лише в XX столітті. Якщо є можливість і бажання, то можна відвідувати храми і брати участь в богослужіннях. Якщо ж ні, то буде досить молитися вдома.

Потрібно носити чорний одяг



Під час Великого посту потрібно бути скромним і стриманим. Це стосується і одягу. Не варто надягати занадто яскраві і викликаючі вбрання. Але і ходити в усьому чорному зовсім не обов'язково. Адже піст повинен приносити душевну радість, а не бути схожим на траур.

Не можна фарбуватися і стригтися



Всі люди, а особливо жінки, повинні стежити за своїм зовнішнім виглядом. Але православні у Час Великого посту повинні бути скромними і смиренними. Однак використовувати легкий і не викликаючий макіяж, а також приводити зачіску в порядок дозволяється.


Не можна слухати музику, дивитися телевізор і читати художню літературу



Багато людей вважають ці заняття гріховними. Це не так, хоча і слід утримуватися від перегляду розважальних передач, здатних вивести з душевної рівноваги. Але якщо ви будете стежити за тим, що відбувається в світі, або займатися саморозвитком, то нічого страшного в цьому немає.

Заборонено сміятися і веселитися



У цьому варто себе стримувати, щоб бути більш сконцентрованим на молитві і покаянні, щоб не піддатися гріху. Але і повністю обмежувати себе в жартах і сміху не варто. Як говорив Ісус Христос, під час посту не потрібно бути похмурим.

Зачаті в Великий піст діти будуть нещасні



Це дуже велика помилка. Якщо ви зачали дитину в піст, то ніякого прокляття на ній не буде, вона народиться нормальною і повноцінною людиною. Діти - це дар Божий, тому абсолютно не важливо, коли ви вирішили їх завести.

Діти і старі не повинні поститися



Піст можуть зберігати всі, але по-різному. Дітям і літнім людям дозволені різні послаблення. Так, наприклад, вони можуть нормально харчуватися, утримуючись від перегляду телевізора, комп'ютерних ігор та інших спокус.


Якщо відмовитися від їжі, зникнуть і інші пристрасті



Це абсолютно не так. Біси спокушають віруючих завжди, а особливо їх вплив великий під час постів і православних свят. Тому з їх спокусами доведеться боротися незалежно від того, як ви харчуєтеся.

З гріхами потрібно боротися в піст, а в решту часу можна розслабитися



Ще одна помилкова думка, що існує в суспільстві. Гріхи - це саме те, що віддаляє нас від Всевишнього. Тому протистояти їм необхідно щодня. А піст - це хороша можливість змінити своє життя на краще і досягти духовного зростання.
Схожі добрі поради по темі
30 вересня - день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Що потрібно знати кожній жінці в цей день
30 вересня - день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Що потрібно знати кожній жінці в цей день
30 вересня, Православна Церква і її парафіяни згадують святих великомучениць Віри, Надії, Любові та Софії, померлих за свою непохитну віру. Це
Що роблять на Вознесіння Господнє, щоб здоров'я було відмінним весь рік
Що роблять на Вознесіння Господнє, щоб здоров'я було відмінним весь рік
Вознесіння Господнє - велике свято для православних християн. Дата його залежить від того, коли відзначають Великдень - через сорок днів. Вознесіння
Лазарева субота - 24 квітня: сім заборон великого свята
Лазарева субота - 24 квітня: сім заборон великого свята
Лазарева субота - свято, яке православні християни відзначають за день до Вербної неділі. В цьому році припадає воно на 24 квітня, на кінець шостого
Коли можна пити вино в піст
Коли можна пити вино в піст
В умовах спеки і поганої якості питної монастирської води ослаблений монах мав багато шансів для того, щоб підхопити хворобу. Щоб такого не сталося,
Великий піст — коли починається. Харчування у Великий піст. Великий православний піст, коли починати постити і з якою їжею попрощатися
Великий піст — коли починається. Харчування у Великий піст. Великий православний піст, коли починати постити і з якою їжею попрощатися
Великий піст – найтриваліший християнський піст. Протягом семи тижнів (тижнів), що передують Великодня, віруючі християни обмежують себе не тільки в
Що їсти в піст, щоб очиститися і поліпшити здоров'я?
Що їсти в піст, щоб очиститися і поліпшити здоров'я?
В православ'ї напередодні важливих церковних свят віруючі люди дотримуються певні обмеження, які в сукупності мають назву пост. Самий головний з них