•  – Вітрильні човни: види, класифікація 
  •  – Букет з грошей своїми руками: фото, покрокова інструкція по виготовленню, цікаві способи подарувати гроші 
  •  – Кольоровий папір для дітей. Що можна зробити з кольорового паперу 
  •  – Як зробити багет для картини своїми руками: фото варіантів, покрокова інструкція та цікаві ідеї 

Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

Косметичні продукти на сьогоднішній день мають велику кількість хімічних компонентів у своєму складі. Покупці часто зустрічають у списку інгредієнтів таку речовину, як Cocamidopropyl Betaine. Необхідно розуміти, що це таке і завдає воно шкоди здоров'ю і красі.

Опис

Це речовина, що виробники отримують з пальмітинової або інших жирних кислот. Кокамідопропіл бетаїн є масою білого або жовтого кольору і входить до складу великої кількості шампунів, гелів для душу і зубних паст. Цей компонент може виконувати функції лугів або кислот, в залежності від умов. Його pH дорівнює 45-55 а кислотно-лужний баланс шкіри людини становить від 35 до 59. Компонент є поверхнево-активною речовиною (ПАР), тобто може накопичуватися на поверхні. При виборі косметичних засобів, багато людей намагаються вибирати продукцію без вмісту Cocamidopropyl Betaine в складі. Це відбувається тому, що не всі знають про його дії і можливий згубний вплив на здоров'я і красу.


Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

Властивості

Це компонент, який добре поєднується з іншими поверхнево-активні речовини у складі косметичної продукції. Застосування Cocamidopropyl Betaine при виробництві косметики необхідно для виконання наступних завдань:
  • Утворення стійкої піни і ефективного очищення поверхонь.
  • Володіє кондиціонуючі властивості для волосся і грає роль антистатичний.
  • Дбайливе очищення шкіри і волосся від забруднень і жиру.
  • Поліпшення дерматологічних показників продукту в комбінації з аніонними ПАР.
  • Останнім часом Cocamidopropyl Betaine отримують з кокосового масла і близького до нього за складом - масла бабасу. Це пом'якшує очищаючі властивості компонента і його вплив на шкіру і волосся.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

    Де міститься?

    Виробники додають це речовина в якості піноутворювача і очисника в різні косметичні та побутові товари. Зустрічається Cocamidopropyl Betaine в косметиці, в рідких, пастоподібних, пральних і миючих засобах. Він є найпопулярнішим в косметиці, серед інших очищаючих компонентів тому, що характерна особливість - здатність очищати волосся і шкіру голови без шкоди для них. Cocamidopropyl Betaine можна зустріти в такому засобі, як шампунь, кондиціонер, гель для душу, рідке мило, миючі засоби для особи, зубна паста, піна для ванни, гігієнічні товари для дітей і т. д.

    Допустимий вміст

    Допустима норма вмісту Cocamidopropyl Betaine у складі косметичних продуктів залежить від кількості вхідних в нього інших поверхнево-активних речовин. Найчастіше подібний компонент можна зустріти як вторинний ПАР, і його норма змісту наступна:
  • Шампунь - 5-35 %.
  • Кондиціонер і бальзам для волосся - 5-15 %.
  • Зубна паста - 1-3 %.
  • Гель для душу і мило - 5-15 %.
  • Ці показники встановлюються компетентними органами для того, щоб це хімічна речовина не завдало шкоди здоров'ю людини в процесі використання. Для пом'якшення негативного впливу ПАВа, виробники додають у косметичні засоби велика кількість компонентів, які знижують негативний вплив Cocamidopropyl Betaine.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

    Роль в косметичній продукції

    Багато людей стикаються з нерозумінням: для чого потрібні поверхнево-активні речовини в косметичних і побутових товарах. Останнім часом, тощо речовина додається в біо-косметику в комбінаціях з різними компонентами, які здатні поліпшити його вплив. Cocamidopropyl Betaine - що це в шампуні? В шампунях для волосся ця речовина відповідає за стійке піноутворення, що дозволяє м'яко і ефективно очищати волосся і шкіру голови від забруднень. При наявності рясної піни під час миття голови, немає сильного фізичного впливу на волосся. Це виключає згубний вплив на їх стан. Як у шампуні, так і в інший очисній косметичної продукції він необхідний для якісного очищення шкіри від забруднень. Піна, яка утворена за допомогою Cocamidopropyl Betaine, відмінно очищає поверхню шкіри або зубів від забруднень.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

    Згубний вплив

    Будь-яка хімічна речовина може негативно впливати на здоров'я й красу людини при відхиленні від допустимих норм вмісту в склад продукції або при неправильному використанні коштів. Виробники, які дбають про свою репутацію і якості товарів, що випускаються, не допускають перевищення допустимих норм у складах. Найчастіше, шкоду Cocamidopropyl Betaine полягає в невеликих почервоніння і роздратування на шкірі тіла і голови. Це відбувається в результаті тривалого впливу піни на поверхню шкіри. Почервоніння і роздратування супроводжуються висипом і сверблячкою. Подібна реакція, в більшості випадків, відбувається у людей з підвищеною чутливістю до хімічних речовин або з чутливою шкірою.

    Кокамідопропіл бетаїн надає шкоду на органи зору та слизову оболонку. При попаданні в очі косметичного засобу, який містить в собі подібний компонент, необхідно негайно промити прохолодною чистою водою очі до повного припинення паління. Важливо стежити за тим, щоб речовина не потрапила всередину організму тому, що в такому випадку він стає дуже токсичним.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

    Позитивні властивості

    Завдяки безлічі позитивних якостей, Cocamidopropyl Betaine входить в список інгредієнтів косметичної продукції. Він є одним із самих безпечних і сприятливих поверхнево-активних речовин, і широко використовується в засобах для догляду за волоссям, тілом і зубами. Подібний компонент можна зустріти в гелі для вмивання і для душа, так як він утворює піну, яка ефективно і дбайливо очищає шкіру від забруднень. Cocamidopropyl Betaine не сприяє закупорювання пір і не викликає роздратування у людей з нормальним типом шкіри. У кондиціонерах і бальзамах для волосся він надає антистатична дія. Його часто можна зустріти в складі мицеллярной води, що є гарантією ретельного догляду за шкірою обличчя. Cocamidopropyl Betaine в зубній пасті відповідає за очищення зубів від нальоту і захист від карієсу, а також за стійке піноутворення, що сприяє знищенню бактерій і забезпечення свіжості порожнини рота. Завдяки цій речовині на ринок було випущено засіб для очищення порожнини рота для пацієнтів, які носять на зубах незнімні конструкції. Cocamidopropyl є основою рідкого засобу, що при розпиленні в порожнині рота утворює очищувальну піну і легко змивається водою.
    Речовина відмінно справляється з видаленням макіяжу з обличчя, що дає йому право входити до складу різних косметичних засобів. Він здатний розчинити навіть водостійкий макіяж, і входить в список інгредієнтів мицеллярной води, тоніка молочка для зняття косметики.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології

    Висновок

    Якщо порівнювати дане поверхнево-активна хімічна речовина з іншими, то Cocamidopropyl Betaine є самим безпечним і щадним. Він може викликати подразнення, свербіж, висип і відчуття дискомфорту у людей з чутливим типом шкіри. У більшості випадків, речовина ефективно очищає шкіру і волосся від забруднень без згубного впливу. Інші Пари завдають істотної шкоди не тільки красу, але і здоров'ю людей. При виборі засобів, до складу яких входить Cocamidopropyl Betaine, покупці впевнені в тому, що такий косметичний продукт буде дбайливо і ефективно впливати на шкіру, волосся та зуби.
    Cocamidopropyl Betaine: опис речовини, властивості, застосування в косметології
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають